Kokos
Kokos krijgt de laatste jaren een steeds prominentere plek in de keuken. Deze lekkere vrucht is naast gezond ook nog eens erg veelzijdig. Zo kunt u de kokosnoot met het grootste gemak verwerken in verschillende gerechten, van ontbijt tot diner of als een lekker tussendoortje.
Kokos: lekker én gezond!
Kokos wordt steeds populairder in de westerse keuken. Maar waar is kokos goed voor? De een zegt dat het rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Toch wordt kokos nog vaak bestempeld als ongezond. Zo zouden ze een bron zijn van ongezonde verzadigde vetten en zou het bijdragen aan een verhoogd cholesterol. Desondanks al deze redenen wordt deze vrucht vaak als superfood beschouwd, dit komt doordat kokos allerlei gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Dus is kokos gezond? Dit is voor eigen interpretatie.
Kokos heeft wel een hoog vetgehalte. Dit betekend niet dat het slecht is voor u. De verzadigde vetten in kokos bevatten voor het grootste gedeelte middellange vetzuurketen bevatten. Dit is met name gunstig voor de lever, omdat het hierdoor gemakkelijk afbreekbaar is.
Met name onbewerkte kokosproducten kunnen een positieve werking hebben op de gezondheid. Zoals al eerdergenoemd zijn kokosnoten rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is kokos een goede bron aan vezels. Van vezels is het bekend dat het een positieve werking heeft op de darmen.
De diversiteit van kokos
Er zijn veel verschillende kokos producten, gebruikt als basis voor heel veel gerechten. Denk hierbij aan kokospoeder, kokoschips of kokosdrink. Deze vrucht heeft veel verschillende toepassingen! Wilt u kokos kopen? Dan bent u bij De Notenshop aan het juiste adres. met ons brede assortiment kunnen wij u van dienst zijn. Wij bezorgen in elk adres in België!
Kokos verwerken in gerechten
Kokos is een heerlijke toevoeging aan een gezond ontbijtje. Zo kunt u bijvoorbeeld kokosvlokken toevoegen aan uw muesli of havermout. Met wat gedroogd fruit wat extra noten wordt ontbijten iedere dag een feest.
Niet alleen in het ontbijt is kokos erg lekker, u kunt kokos verwerken in allerlei verschillende gerechten. Zo worden kokosrasp en kokosmelk vaak gebruikt in de Aziatische keuken. Ook is het mogelijk om te bakken met kokosolie.
Minder bekend, maar wel erg lekker is kokosmeel. Kokosmeel wordt gemaakt van het vruchtvlees van de noot. Het meel is koolhydraatarm, glutenvrij, rijk aan vezels en eiwitten. Het is alleen niet 1 op 1 te vervangen voor meel, dit komt doordat kokosmeel erg droog is. Dit probleem is makkelijk op te lossen door meer vocht toe te voegen.