Havermout & Havervlokken
Havermout en havervlokken weer helemaal terug van weggeweest. Deze graansoort raakte even in de vergetelheid, maar wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt voor een gezond ontbijtje. Daarnaast geeft deze granensoort je een voldaan gevoel zodat je de gehele ochtend voldoende energie hebt.
Het verschil tussen havermout & havervlokken.
Havermout en havervlokken zijn, zoals de naam misschien wel doet vermoeden, afkomstig van de graansoort haver. Het enige verschil tussen twee is de grootte van de korrel. Bij havermout is de korrel in kleine stukjes geknipt en zijn dus kleiner dan havervlokken. De reden dat dit wordt gedaan heeft met name te maken met het verkorten van de kooktijd.
Havermout & havervlokken verwerken
Met alleen havermout of havervlokken ben je er nog niet. Het is wel belangrijk dat je ze verwerkt. Het is mogelijk om havermout en havervlokken zonder te koken en zonder te wellen te verwerken in bijvoorbeeld de yoghurt.
Met deze variant kan je afwisselen door er verse noten aan toe te voegen, zoals bijvoorbeeld amandelen of walnoten. Het is ook mogelijk om je havermout en havervlokken op te fleuren met verschillende superfoods, zoals bijvoorbeeld goji bessen of inca bessen.
Het is ook mogelijk om de haver te koken. Dit moet je dan wel met een vloeistof doen. Wanneer je van basic houdt kan je de havermout of havervlokken koken in water. Wanneer je wat meer smaak aan je pap wilt, kan je er (plantaardige) melk aan toe voegen. Daarnaast is het ook mogelijk om de je papje op te fleuren met wat vers fruit of met wat honing. Dankzij de eindeloze mogelijkheden zal je niet snel uitgekeken raken op deze graansoort.
Havervlokken en havermout bestel je eenvoudig en snel online bij de Notenshop. Wij leveren op ieder gewenst adres in België.