Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt
Klantenservice
+31(0)85-7731163
94% van 100
9.4 / 10
Toon alle reviews
Zoeken
Agavesiroop

Agavesiroop

Agavesiroop is een natuurlijke vloeibare zoetstof en is een uitstekend surrogaat voor geraffineerd suiker. Agavesiroop van De Notenshop is 100% natuurlijk en biologisch geteeld.

per pagina
4 producten
Agavesiroop licht biologische
Bio
Agavesiroop Licht Biologische (350 gram)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
2,89
Agavesiroop donker biologische
Bio
Agavesiroop Donker Biologische (350 gram)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
2,89
Agavesiroop
Bio
Agavesiroop Biologische (5000 ml)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100
55,95
per pagina
4 producten

Wat is agavesiroop?

Agavesiroop wordt gemaakt van het ingedikte sap van de Agave plant die groeit in de woestijnachtige streken van Mexico. De agaveplant lijkt op het eerste gezicht misschien wel wat op de Aloë Vera, maar behoort tot een hele andere familie in het plantenrijk. Er zijn verschillende soorten agaveplanten waar agavesiroop van wordt gemaakt, waaronder de blauwgrijze Agave Tequilana. Deze agaveplant is zeer veelzijdig en wordt naast agavesiroop gebruikt voor het maken van touw, matten en het drankje Tequila.

Agavesiroop: verantwoorde zoetstof

Agavesiroop is wat dunner dan honing en heel zoet van smaak. Hierdoor heb je er niet veel van nodig. Bovendien heeft agavesiroop door de hoge fructose een lage glycemische index (35) dat gunstig is voor de bloedsuikerspiegel, omdat de siroop langzaam door je lichaam wordt verwerkt en er zo geen piek ontstaat in het lichaam. Desondanks blijft het een zoetstof en wordt het aangeraden om het met mate te nuttigen.

Toepassingen agavesiroop

Net als geraffineerde suiker kan je agavesiroop toepassen in oneindig veel producten. Het smaakt goed in bijvoorbeeld een chocoladetaart of een lekkere cake. Het is een uitstekende zoetmaker in yoghurt, smoothie, pannenkoeken, poffertjes, havermout, muesli en granen en nog veel meer! Het wordt tevens toegepast in diverse recepten, zoals brosse speculaas eierkoeken. Agavesiroop is lang houdbaar en temperatuurstabiel. In de patisserie wordt de siroop vaak gebruikt, omdat het vocht vasthoudt, waardoor gebak en brood langer vers blijven. Het vriespunt van de siroop ligt lager, wat ervoor zorgt dat roomijs romiger is. Agavesiroop is makkelijk in gebruik, omdat het makkelijk oplost.