Cacaoboter (bio)
Biologische cacaoboter. Uitstekend te gebruiken om zelf chocolade te maken.
LET OP: Cacao boter is extreem slecht verkrijgbaar. Daarom hebben we nu chunks i.p.v. druppels (waffers).
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een
9.4 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor punten* Deze kan je inwisselen voor spaarproducten.
Biologische cacaoboter
Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen wordt cacaoboter gemaakt. De cacaobonen worden gemalen tot een vettige substantie, ookwel cacaomassa genoemd. Vervolgens wordt de massa verdeelt in cacaoboter en cacaopoeder. Samenstelling van cacaoboter bestaat uit pamitinezuur, oleïnezuur en stearinezuur. Deze stoffen zijn verantwoordelijk het smeltpunt en de kristalisatie.
Cacaoboter gebruiken
Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om chocolade te maken. Door het lage smeltpunt van cacaoboter, smelt de chocolade makkelijk in de mond. Cacaoboter wordt ook veel gebruikt in de cosmetica. Voornamelijk voor lippenbalsem en zalven. Hierbij speelt het smeltpunt ook een belangrijke rol. Maar cacaoboter is ook een uitstekend alternatief voor boter of margerine. Geschikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur.
cacaoboter*.
*van biologische teelt.
-
HomeBest for home chocolate, the texture is so fine.
-
Goede kwaliteit, makkelijk te verwerkenErg lekker en boordevol al het goede van cacao. Enige minpuntje is dat er vaak veel erg kleine brokjes in zitten. Persoonlijk werk ik liever vanaf grotere stukken.
-
Handige tabletjesHandige tabletjes om, samen met het bio cacaopoeder, lekkere chocolade mee te maken. Lukte me zonder ervaring vanaf de eerste keer!
-
Biologische cacaoboter, een goed produkt.Heerlijke chocolade gemaakt met de biologische cacaoboter van De Notenshop. Goede cacaoboter!
-
Zoveel mee te doenVoor in jouw eigen chocomelk of chocolade, heerlijk samen te stellen. Super gezond!