Verdikkingsmiddel
Verdikkingsmiddelen of emulgatoren worden gebruikt voor het binden of textuur geven van sauzen, soepen, dressings, ijs en dranken. Hier vind je verschillende soorten gom welke dienen als natuurlijke verdikkingsmiddelen. Het betreft 100% zuivere gom zonder verdere toevoegingen.
Wat is gom?
Gom is een verdikkingsmiddel of emulgator wat wordt gebruikt voor het binden van bijvoorbeeld soepen en sauzen. Maar gom kan ook gebruikt worden als bindmiddel voor cosmetica. Door zijn unieke eigenschappen neemt het vocht op, houdt het luchtbelletjes vast en bindt het. Gom is een natuurlijk koolhydraat dat in verschillende soorten verkrijgbaar is. Zo bestaat ons assortiment uit bijvoorbeeld Arabische gomen xanthaangom.
Gom gebruiken
Wanneer je gom gaat verwerken in voedsel is het van belang dat er maar heel weinig van gebruikt wordt. Een fijn voordeel hiervan is dat je erg lang met een verpakking kan doen. Je kan er maanden mee vooruit. Met bijvoorbeeld een kwart theelepel xanthaangom kan je al bijna een halve liter water verdikken.